Få mere fra hånden med godt indeklima

Kombinér flere tiltag for bedre indeklima og få en endnu større effekt på produktiviteten. Det og meget andet kan du læse om i dette tema.

Hvis indeklimaet på arbejdspladsen halter, får vi sværere ved at koncentrere os, hastigheden daler og kvaliteten af vores arbejde bliver ringere. Det er der forsket en masse i. Det nye er, at den positive effekt af at forbedre flere forskellige indeklimaforhold på samme tid ser ud til ikke bare at være summen af effekten for hvert tiltag – men at den faktisk bliver endnu bedre.

 

Ekstra effekt af flere indsatser

Bedre lys og mere frisk luft hver for sig øger elevers hastighed med 2-3 pct. Men når man lægger dem sammen, øges hastigheden med 8-9 pct. Det er bare ét af resultaterne i et nyt studie.

Nyt: DGNB Hjerte

DGNB, der er en certificeringsordning for bæredygtigt byggeri, er på vej med nye kriterier. Der skrues op for sundhed og trivsel, og der lanceres et nyt stempel for det ekstraordinært gode indeklima.

Fakta om produktivitet

En lang række forskningsprojekter har undersøgt, hvordan især temperatur og luftkvalitet påvirker folks produktivitet og indlæringsevne. Her er en opsummering af det, vi ved i dag.

Godt indeklima betaler sig

Hvis I bare får én procent mere fra hånden med øget ventilation og bedre styring af temperaturen, vil investeringen ofte kunne tjenes hjem på 1-6 år.

Få styr på varmen

Lige nu er det nok varmen, der sætter den største dæmper på effektiviteten. Få gode råd og inspiration til at sænke temperaturen her i sommervarmen.


Senest revideret den 16. juni 2020